Spring til indhold

LOKALE REGLER

Lokale regler

Banemarkeringer

Hvide markeringer: Out of bounds

Røde markeringer: Strafområde

Blå markeringer: Areal under reparation

Grøn top: Spilleforbud

Out of bounds

Out of bounds defineres som linjen mellem de banenære punkter af hvide pæle i jordhøjde

Veje/stier (integrerede)

Alle veje og stier på banen, selvom de er kunstigt overfladebelagte, behandles som integrerede genstande

Pæle

Alle pæle på banen behandles som ikke-flytbare forhindringer – lempelse uden straf efter regel 16.1. Lempelse må ikke tages efter regel 15.2.

Provisorisk bold ved bold i strafområde hul 4, 5, 7, 11, 14 og 17

Hvis en spiller ikke ved, om bolden er i strafområdet på hul 4, 5, 7, 11, 14 eller hul 17, kan spilleren spille en provisorisk bold efter regel 18.3, som modificeres således: 
Ved spil af den provisoriske bold må spilleren bruge lempelsesmuligheden for forrige sted (se regel 171d. stk. 1), lempelsesmuligheden på flaglinjen (se regel 17.1d, stk.2) eller den sidelæns lempelsesmulighed (se regel 17.1.d, stk.3).

Når spilleren har spillet en provisorisk bold efter denne regel, må andre lempelsesmuligheder efter regel 17.1 ikke bruges i forhold til den oprindelige bold.

Når det skal afgøres, hvornår den provisoriske bold bliver spillerens bold i spil, eller om den skal eller må opgives, gælder regel 18.3c, stk. 2 og 18.3c, stk. 3, medmindre:

Hvis den oprindelige bold findes i strafområdet inden for 3 minutters søgetid, kan spilleren vælge enten at:

  • fortsætte med at spille den oprindelige bold, som den ligger i strafområdet, i hvilket tilfælde den provisoriske bold ikke må spilles. Alle slag med den provisoriske bold, inden den blev opgivet (herunder slag og eventuelle strafslag fra spil udelukkende med den provisoriske bold) tæller ikke eller

  • fortsætte med at spille den provisoriske bold, i hvilket tilfælde den oprindelige bold ikke må spilles


Hvis den oprindelige bold ikke findes inden for 3 minutters søgetid, eller det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at den er i strafområde, bliver den provisoriske bold spillerens bold i spil.

Straf for overtrædelse af lokalreglen: Den generelle straf.

Elhegn og-installationer

Hegn og installationer omkring fårefolde er ikke flytbare forhindringer (unormale overfladeforhold). Er spillerens tilsigtede sving eller stance generet heraf, kan spilleren uden straf tage lempelse i henhold til regel 16.1a.

Staf for at spille en bold fra et forkert sted i strid med lokalregel: Generel straf efter regel 14.7a.

Fåreindhegninger

Områder, der er indhegnet til afgræsning af får, er områder med spilleforbud, der skal behandles som et unormalt baneforhold. Lempelse uden straf skal tages for gene fra område med spilleforbud efter regel 16.1f.

Straf for overtrædelse af lokalregel

  • Hulspil: Tab af hul
  • Slagspil: 2 strafslag